Domaine Jessiaume


bij het Domaine
thuis na een heel gezellig avondje !




















Santenay 1er Cru " Gravieres" rouge 2010  van Domaine  Jessiaume
Bourgogne  rouge 2011  van Domaine  Jessiaume

geproefd februari 2013


Altijd een plezier dit Domaine te bezoeken. Ik zei dit al vaker en zal het zeker nog herhalen. De eigenaren zijn erg vriendelijk en gastvrij. De wijn is heerlijk en wat wil je nog meer.
We worden dit keer begroet door Marc, de vader van Jean-Baptiste die in Parijs een wijnbeurs heeft. Marc neemt ons mee naar de ontvangskamer waar de dag ervoor een grote deal beklonken is met een fles uit 1929. Weliswaar leeg maar de fles stond er nog.

Het werd een heel gezellig  ruim uurtje. Gelukkig spreekt Marc goed Engels en konden we goed begrijpen wat Domaine Jessiaume verstaat onder wijn maken. Om een en ander te verduidelijken proeven wij een Santenay Clos du Clos Genet 2012  en een Mazis Chambertin Grand Cru die ook nog op het vat zit. De eerste geproduceerd door Jean-Baptiste. Nu al goed en de wijn kan alleen maar beter worden in de rijping. En ook de Chambertin is nu al vol en rond. Vader en zoon hebben een duidelijke filosofie: zorg dat het nu al goed is, dan kan het alleen maar beter worden. En daar zijn ze zeker in geslaagd.

Marc, bedankt voor een heerlijk ochtendje.

Marc, Petra en Bart


Santenay 1929. Helaas leeg !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten