Roche Solutré en Pouilly-Fuissé


Solutre
Vergisson
Onze reis gaat verder en na een paar kilometer kunnen we ze niet missen, de rotsmassieven van “Solutré”  en “Vergisson”. Zij steken als twee oude grijsaards boven de wijngaarden uit  en kijken goedkeurend naar de activiteiten aan hun voeten.



In het plaatsje “Solutré” bezoeken we “l’ Atrium” om de beroemdste witte wijnen van de Mâconnais te proeven. Al snel wordt het bewijs geleverd dat zoveel monden zoveel smaken en voorkeuren zijn. Voor elke wijn die we aangeboden krijgen blijkt wel een liefhebber en een mindere enthousiasteling

De vijf terroirs van de Pouilly-Fuisse
 De Vergisson en Chaintré vinden de minste aanhangers aan hun zijde. Pouilly wordt al meer gewaardeerd maar de Solutré en Fuissé kregen de meeste handen op elkaar. Daarbij moet wel worden vermeld dat de proevers een zeer uiteenlopend gezelschap zijn. Er zitten ervaren proevers bij, beginnelingen en absolute “ blauwe knopers”. Het mooie van wijn is,  en dat is maar weer bewezen, dat er voor iedereen wat wils is.
Opbrengst van deze ervaring zijn een Pouilly en Chaintré die nog dezelfde avond soepeltjes naar beneden glijden.

een eerste keer munt
bovenop Solutre. vlnr: Job, Thijs, Wieteke,Asta, Isa, Bart, Sietse. en Hans neemt de foto
Zoals eerder al aangegeven hebben we tussen twaalf en twee “Solutré” beklommen. Voor de mensen die deze tocht voor het eerst maakten was er aan het einde natuurlijk de munt ter bewijs dat ze de top hebben gehaald. Het uitzicht boven is formidabel en iedereen is blij er te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten