Saint- Veran 2012 & 2013

Saint-Veran tradition 2013 van “Collovray et Terrier
Saint-Veran “Vieille-Vignes van Domaine des “Deux Roches”

geproefd  oktober 2014 

Isa, Asta en Charlie
Het is dinsdag 14 oktober 2014. Vandaag gaan we langs de oude vertrouwde adressen van de Beaujolais en gaan we op zoek naar een, voor ons, nieuwe ster aan het firmament.  Tevens staat de beklimming van Solutré op het programma (je moet per slot van rekening iets doen als onze franse vrienden zich tegoed doen aan een eenvoudige doch voedzame maaltijd).
De dag begint enigszins mistroostig maar al snel zijn de weergoden ons goedgezind, klaart de mist op en koesteren we ons in een heerlijke herfstzon.
Eerste bezoek van de dag is Saint-Véran. Terwijl Bart, Sietse, Job en Wieteke zich binnen vermaken met wijnproeven genieten Thijs, Hans, Asta, Isa en Charley buiten van het mooie weer.
De opbrengst van dit bezoek is; één doos Saint-Veran tradition 2013 van “Collovray et Terrier” en twee dozen Saint-Veran “Vieille-Vignes” (oude stokken) uit 2012 van domaine des “Deux Roches”. De “Vieille-Vignes” geeft de kwaliteit die we zijn gewend, de “tradition” klimt weer uit het dalletje van 2012. De productie is weer toegenomen en daar zijn we alleen maar blij om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten