April 2015

Domaine de Gry-Sablon

 Onder andere geproefd:
Bourgogne blanc 2013 & 2014
Juliénas  “La petite Cabane” 2013
Morgon “ Douby” 2013
Beaujolais Villages “ Emeringes” 2014

Le Guide Hachette, is naast “ het boek”, een veel gebruikt middel om nieuwe producenten te leren kennen.  Het is onmogelijk om alle wijnhuizen te leren kennen. Le  Guide Hachette geeft aanbevelingen voor de beste producent of wijn van het jaar.  We hebben al een paar pareltjes gevonden dankzij deze gids, Domaine  de Gry-Sablon is hier een voorbeeld van. Tegenwoordig hebben we gids digitaal. Dat scheelt een  extra kilo meesjouwen.

We worden zeer gastvrij ontvangen als we vertellen dat wij hem gevonden hebben in de Guide. Hij is trots. Dat zien we ook terug in zijn proeflokaal. Deze staat en hangt vol met medailles, oorkondes en bekers. Allemaal prijzen voor zijn wijnen.




We proeven dit terug! We hebben een mooi half uurtje met een bevlogen man die uitgebreid verteld over zijn filosofie van de wijn.
Wat bij ons is blijven hangen zijn de Morgon “Douby” en de Bourgogne Blanc.
Deze laatste is altijd een uitdaging voor het Domaine om te maken in een streek die gedomineerd wordt door rode wijnen. De Chardonnay is een aparte druif in het gebied.  Er worden niet veel witte Beaujolais wijnen gemaakt maar ze zijn altijd van de Chardonnay druif. Bourgogne Blanc heeft subtiel fruit en bloemen. De wijn is fris, rond en heeft veel finesse. De afdronk geeft tonen van vanille door zijn houtrijping. Pracht wijn voor rond de  €7,-.

De Morgon wordt al meer dan 120 jaar verbouwd op de wijngaard “Douby” door de familie van: Christine Morel.    Graag refereren we aan hun website waar veel te lezen valt over de wijnen en al eerdergenoemde filosofie van de wijnmakers Christine en Dominique Morel. Het levert een prachtige volle Morgon op. Een terechte winnaar!!! Thuis verder van genieten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten