Lunch

Eten en wijn.

Rood bij vlees en wit bij vis. Een regel die, denk ik, al lang niet meer opgaat.  Ook de lange verhandelingen dat een wijn ' een huwelijk moet aangaan' met het gerecht of dat het juist een contrast moet geven aan het gerecht, heb ik al vaker gehoord. Maar wat is nou waar?Natuurlijk zijn er grenzen aan wat je waar bij kunt drinken. Eiwitten en rode wijn gaan niet goed samen en ook kan je bij het dessert beter een zoete witte nemen dan een droge rode wijn. Ook sommige specerijen kunnen de smaak zo doen overheersen dat een dure wijn vlak kan smaken naast het gerecht. Ach natuurlijk zijn er regeltjes maar ik ben van mening dat als je de wijn lekker vindt bij het gerecht, het voor jou altijd goed is. Wel een goede tip: neem altijd de lokale wijn bij het streekgerecht. Deze combinatie heeft zich  bewezen, hebben wij proefondervindelijk  meegemaakt. Al die keren dat wij hebben geluncht in de wijnstreek, zijn wij nooit teleurgesteld door de wijn. Laat je informeren door de maître en durf je over te geven aan wijnen die je nog nooit hebt gedronken. Later meer over eten ,wijn en leuke restaurantjes in de Bourgogne. Er staat bij:  interessante links een verwijzing naar het Franse toeristenbureau die goede richtlijnen geeft over welke wijn bij welk gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten