winterwijnen
In Februari gaan Leo, Petra en ik altijd een paar dagen door de wijn. Zij kopen meestal hun voorraad voor het hele jaar (als zij zeker weten niet nog een keer te komen in hetzelfde jaar). Zo komt het dat zij de zwaardere wijnen, en helaas meestal duurdere, ook in februari kopen. Geen probleem voor Leo, die in het bezit is van een prachtige wijnbewaarkast. en minimaal 160 heerlijke flessen altijd goed kan bewaren. Ik moet helaas minimaal twee keer per jaar de streek door rijden.
waarom zeg ik dit? omdat ik zwaardere wijnen associeer met winterwijnen. Voor ons zijn het wijnen uit de Cote de Beaune en Cote Chalonnaise ( en natuurlijk ook de zwaardere wijnen uit de Beaujolais). Hoger gaan we niet. Want het blijft een "vervelend" gegeven : hoe hoger in het gebied, hoe hoger de prijs. Maar goed er zullen wel weer genoeg wijntjes als Santenay en Saint- Veran op oude stokken meegaan naar Holland.
Ik ga in oktober 2012 met Hans. Winterwijntjes halen. En op zoek naar de producent waarvan de deur eerder gesloten was (Joblot in Chivry en Tripoz in Charnay-Les-Macon) en alternatieven zoeken voor voorgoed gesloten deuren (zoals Du Foudre in Julienas). Maar ook willen we op zoek naar wijnen van Louis Jadot. Zij zitten in het zuiden van de Beaujolais en in Beaune. Zij hebben heerlijke, zware wijnen met helaas ook stevige prijzen. Ik kreeg eerder enkele flessen Moulin van Mevrouw Fibbe. En net als de Michelin sterren zou ik ze willen indelen in: de reis waard.***
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten