Givry 2011


GIVRY BLANC Clos de la Servoisine Premier Cru 2011
GIVRY Clos Cellier Aux Moines Premier Cru 2011
GIVRY Clos de la Servoisine Premier Cru 2011

geproefd  oktober 2012

Domaine Joblot

Eerder gesloten ( Joblot is slechts enkel maanden open voor verkoop aan particulieren ).Maar  nu wanneer wij het tuinhek opendraaien, staat Jean Marc Joblot al geanimeerd te praten met twee andere heren. . wij sluiten ons aan en gaan het proeflokaal in. Om indruk te maken attenderen wij hem op Duijker, die Joblot prijst als een van de beste producenten van Givry. Met een afwijzend gebaar pakt Jean Marc de dikke  Robert Parker en leest de regel voor waar Parker hem afschildert als een van de beste van de Bourgogne. wie zijn wij dit tegen te spreken en laten ons leiden in een gepassioneerd gesprek over wijn, perfectie, productie en liefde. gelukkig ook gedeeltelijk in het Engels. Dat Joblot gedreven is, blijkt uit zijn interesse voor de stokken, de grond en de ( korte) vegetatiecyclus waarmee hij werkt ( vroeg oogsten, voor de regen,  betekent  vroeg snoeien) .Joblot schijnt zijn druiven te oogsten op zurgraad ipv van suikergehalte. ook komt het wel eens voor dat 30&% tot 40% de cuverie niet haalt.  Het klinkt eigenzinnig maar Joblot wilt het beste uit zijn druiven halen. Dit blijkt ook uit het aandeel nieuw vat 80% waar de wijn in wordt opgevoed.  Hier horen wij Parker weer die zeer gecharmeerd is van nieuw hout en vooral van hout tonen in de wijn.
Jean Marc Joblot
we proeven. bovenstaande wijnen. Jong maar met een duidelijke rijpe smaak. Het eikenhout geeft body aan het fruit. Een wijn die wij van Jean Marc nog niet mogen drinken. Over 6 maanden een flesje proberen en daarna 3 jaar niet  meer aankomen. De wijn ontwikkelt zich nog verder in de fles.  We nemen een doosje mee. De wijn is niet goedkoop en pinnen is niet mogelijk. gelukkig maar, anders hadden we nog meer van dit  kwalitatief kostelijk vocht afgeschreven op de credit card.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten