Februari 2015 (even terug in de tijd)

Chateau de Santenay

Geproefd

 Le Closeau Mercurey 2010
Santenay  ‘Clos de la Chaise Dieu’   monopole 2011 (wit)
Les Puillets Mercurey 1ste Cru 2012
Santenay 1ste Cru ‘Les Gravières’ 2011
Mercurey Blanc 2010

Santenay associëren wij altijd met de het zeer gastvrije en gezellig Domaine Jessiaume. Helaas is het Domaine terug gegaan naar de Schotse eigenaar en zijn de twee broers en zoon vertrokken. Het was toen ik er in 2014 met Leo en Petra was, niet mogelijk om wijn te kopen. Het ingevlogen Schotse personeel had meer verstand van boekhouden en Whisky (denken we), dan van het goddelijke Franse druivensap ! We zijn er niet meer geweest. Wij vinden dat een wijnmaker kennis en bevlogenheid moet hebben. Er zit meer in de wijn dan alleen maar het sap!!!! 
Daarom dit jaar 2015  het Chateau als  alternatief in het dorp.






Een kleine verrassing bij het kantoorpersoneel als Hans en ik het gebouw betreden. Sterker nog, we staan al op de tweede verdieping voordat we iemand zien. Gastvrij wordt er een wijnmaker opgetrommeld die ons meeneemt naar een proefruimte. We worden vriendelijk te woord gestaan en na enig uitleg wie we zijn en wat we willen, ploppen de kurken al snel uit de fles.
De wijnen zijn mooi, rond, hier en daar wat hoekig, vooral de wijnen uit de Mercurey kant. De Gravières is vol maar haalt net niet het niveau van Jessiaume. Maar dit kan ook ons vooroordeel zijn. De wijnen zijn niet de goedkoopste en we nemen wat flessen en dozen mee. Vooral  van de Gravières en de witte monopole.
Een plek om zeker nog een keer te bezoeken maar dan wel op afspraak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten